Yogakurs i Provence 30 juni - 7 juli 2019

Yoga och sång under en vecka i Provence

Följ med till södra Frankrike på retreat i en underbar miljö. Vi praktiserar yoga och avslappning i slottsträdgården på Château du Reclos i Bargemon. Yoga för sinne, kropp och själ!
 Retreaten arrangeras av Provencesommar.Yoga
Både du som är mindre van vid yoga och du som är erfaren kan ha glädje av samma pass. Ledaren Ulrika Hedlund är van vid att anpassa övningar så att de fungerar - eller är lagom utmanande - för alla, oavsett nivå. Ulrika har i snart 20 år undervisat i klassisk yoga och driver Satyananda yogaskola i Stockholm.

Morgonpasset innehåller uppmjukande och stärkade yogarörelser ca 1,5 timme före frukost. Under eftermiddagspasset tränar vi förutom rörelser också andningsövningar, djupavslappning och meditation. Yogan gör vi utomhus på gräsmattan i slottsträdgården. Ett par av kvällarna håller Ulrika i enkel meditation för alla som vill vara med. Om det (mot förmodan!) skulle regna i Provence, så flyttar vi in i en sal på slottet. 

 

Sång
Du har möjlighet att sjunga varje dag i den sånggrupp vi bildar tillsamans! Vi sjunger främst visor, kanske pop och något mer klassiskt - allt under erfaren ledning, med ackompanjemang på piano och gitarr. Vi repeterar i en av slottets salar och tillsammans framför vi någon eller några av låtarna på en liten konsert den sista kvällen. Alla är välkommna till kören!

Omgivningarna
När du inte utför yoga eller deltar i sång, kan du vandra till någon av de charmiga grannbyarna med caféer, restauranger, butiker, apotek, bankomat - där finns allt man kan behöva. En gång i veckan är det marknad. 

Annars kan du bada i slottets lilla källvattenbasäng, eller i den stora bassängen i Bargemon, spela tennis, hyra cykel, eller bara sitta under lindarna och läsa. 

Boende och måltider
Det vackra Château du Reclos har rum i många storlekar, från 1-8 personer, på tre våningar. Rummen är av god men enkel standard. Vänligen notera att de flesta rum inte har egen dusch eller toalett utan det finns flera gemensamma duschar på varje våning.

Det ingår helpension (frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag), och även vin för den som så önskar. Maten är genuin och rustik sydfransk husmanskost med mycket lokala grönsaker och frukter. Det går utmärkt att beställa helt (lakto-) vegetarisk mat om du föredrar det. 

Frukosten är fransk med baguette och marmelader men har för vår skull förstärkts med juice, flingor och müsli.Priser
För yogakurs med sång och boende med helpension, 30 juni-7 juli 2019. 

Pris/person 7 500 kr i flerbäddsrum, som delas av 5-8 personer
Pris/person 9 000 kr i stort 3-bädds- eller 4-bäddsrum
Pris/person 10 250 kr i dubbelrum
Pris/person 11 750 kr i enkelrumResa
Bargemon och slottet ligger i Provence, cirka en timmes bilväg västerut från Nice. Flygbiljett till Nice bokar du själv. En bra sida är scyscanner.

Vi ordnar buss mellan flygplatsen och slottet (25€/sträcka) eller så kan du hyra en bil på Nice flygplats. Bussen går från flygplatsen cirka klockan 15 den 30/6 och från slottet den 7/7 klockan 10. 


Anmälan
Mejla din anmälan till provencesommar@gmail.com och ange vilket slags rum du vill ha. När du har fått en bekräftelse om att det finns plats, betalar du in anmälningsavgiften på 2 000 kr. När den är betald är din plats garanterad. 

Varmt välkommen på yogavecka i Provence!
 

Frågor?
Om yogan: Ulrika Hedlund
Om boende och annat praktiskt: Viveka Holm