Yoga och vandring i Omberg 9-12 juni

Välkommen på yogaretreat i vackra Omberg!
 

Välkommen till en långhelg med yoga och vandring i Ombergs ekopark! Vi bor på trevliga Stocklycke vandrarhem, mitt i skogen och har en del av vandrarhemshuset för oss själva. Här kan man förutom yoga ta ett uppfriskande morgondopp i Vättern, vandra i den vackra bokskogens försommargrönska och gå på visning i Ellen Keys villa Strand.

Retreatet startar på torsdag kväll och avslutas på söndag eftermiddag och vi utövar yoga varje morgon och kväll. Det är också möjligt att ansluta på fredag.

Yogan bygger på Satyananda yoga, en klassisk form av yoga där rörelser, andningsövningar, yoga nidra/djupavslappning och meditation ingår. Yogaläraren Ulrika är van att anpassa nivån på övningarna för varje individ, så såväl nybörjaren som den mest erfarne utövaren är välkomna.

Program:

Torsdag:
17.00 - Introduktion, yoga och avslappning
19.00 - Middag. Därefter fri tid då du t.ex. kan ta en liten tur i skogen eller ett dopp i Vättern.
21.00 - Meditation

Fredag och lördag:
07.30 - 09.00 - Yoga och andningsövningar.
09.15 - Frukost.
10.30 - Vandring. Du kan välja att vandra valfri sträcka på egen hand eller följa med på en ledd vandring. Den ledda vandringen sker i huvudsak i tystnad. Tanken är att varje deltagare ska kunna njuta av att lyssna till naturen och till sig själv. Vi stannar och äter medhavd matsäck på vägen.
Efter vandringen fri tid. Det finns gott om sevärdheter i och runt om Omberg. På promenadavstånd från vandrarhemmet finns Ellen Keys Strand där man kan gå på visning. Man kan också bada, besöka Alvastras ruiner eller åka till Tåkern, för att bara nämna några aktiviteter.
16.30 - Avslappning och yoga.
18.30 - Middag
21.00 - Meditation

Söndag:
07.30 - 09.00
- Yoga och andningsövningar.
09.15 - Frukost.
10.30 - Vandring.
13.00 - Picknick utomhus.
14.00 - Avslappning/yoga nidra.
15.00 - Avresa.


Priser:
Kurs, kost och logi torsdag-söndag: 4 500:- för plats i delat rum. 5 300:- för eget rum.

Resa till Omberg:

Kommer du med tåg eller buss, så hämtar vi dig från Ödeshög till en kostnad av 80:-/person och resa.

Yogalärare är Ulrika Hedlund. Hon har undervisat i yoga under 25 år och driver sedan drygt 20 år tillbaka yogaskolan i Stockholm; www.yogaivasastan.se
 

Frågor och anmälan:
Du kan antingen mejla genom att klicka på länken här, eller ringa på telefonnummer: 0708-300230.


 

Varmt välkommen till vackra, gröna Omberg!