Meditationskurs Kaya Sthairyam


Välkommen på meditationskurs!


Tekniken du får lära dig heter Kaya Shtairyam. Kaya betyder kropp. Sthairyam betyder stadighet. Stadig kropp. När kroppen blir stilla och stadig blir också sinnet stilla och stadigt och vi kan då uppleva djupa tillstånd av inre frid och tystnad. 
Det är en utmärkt teknik för nybörjare att starta sitt meditationsutövande med men är också en fördjupande teknik i sig för den mer erfarne utövaren.

I varje klass ingår asanas (rörelser och positioner) samt pranayama (andingsövningar) som förbereder kroppen och sinnet för meditation.

Kursdagar: 6 torsdagar mellan 7 oktober-11 november

Tid: 19.00-20.30

Pris: 980 kr för alla sex tillfällen.

Kursledare: Eli Cisneros Setterwall, yogalärare i Satyananda traditionen

Anmälan: email, eller instagram: @yogainrerymd

Meditation med Swami Maitreyi. Online och på Stockholms yogaskola.


Med början i januari erbjuder vi dig som är lärare i Satyananda yoga traditionen eller har utövat Satyananda yoga under flera år en möjlighet att fördjupa olika meditationstekniker. Det är en möjlighet för dig att fördjupa ditt eget utövande och upplevelse men också att meditera tillsammans vilket är extra viktigt i dessa tider.


Vi kommer att ha ett tillfälle i veckan med asana, pranayama, djupavslappning och meditation på zoom. Varje klass kommer att spelas in och finnas tillgänglig under en vecka tills nästa gång. Om du inte har möjlighet att vara med en gång kan du göra veckans övningar när du har tid. Vi kommer också att träffas, fysiskt eller via zoom, på Yogaskolan en söndag förmiddag i månaden och gå djupare in i övningen både praktiskt och teoretiskt. Samtidigt som vi också får möjlighet att träffas. Vi som deltar via zoom kan också delta i diskussionen/samtalet.

Den första meditationstekniken vi har valt är Ajapa japa som både är en pratyahara teknik och en dharana teknik. Det är också en av de äldsta tekniker vi känner till och vi kan hitta referenser både i den vediska traditionen och i den tantriska. Den används i Hatha yoga, såväl som i Raja yoga och i kundalini yoga och är en del av andra tekniker som tattwa shuddhi och prana vidya. Vi kommer att börja från början och fördjupa tekniken steg för steg.

Veckokursen kan du följa i direktsändning via zoom på tisdagar kl.19.00-20.30. Du får också möjlighet att praktisera på andra tider då varje klass filmas och finns tillgänglig under en vecka. Kursen startar den 19 januari.

Kursavgift: 3 200:- för 16 tillfällen. Delbetalning av kursavgiften är möjligt.

Söndagar: kl.10-13. På plats eller via zoom.
Datum: 17/1, 21/2, 28/3, 11/4, 23/5

Kursavgift: 2 250:-

För att ta del av allt, veckokurs och söndagar, är kursavgiften 4 850:- (då ingår en rabatt med 600:-). Delbetalning är möjligt.

För anmälan och frågor kontakta Swami Maitreyi


 

Varmt välkommen!

Avslappningsövning med fokus på andningen

Du kan sitta eller ligga ner under denna övning som är cirka 11 minuter lång.
Av och med Ulrika Hedlund

Avslappning/andningsövning

Lyssna på Yoga Nidra hemma

Nu finns Satyananda yoga nidra att lyssna på hemma, för er som inte lyckas ta er till yogan i dessa tider. Av och med Ulrika Hedlund.

Yoga nidra